Mikko Korhonen valmiina loppukiriin: ”Paljon on vielä voitettavaa”

Mikko Korhonen kilpailee kuluvalla viikolla golfin Euroopan kiertueella Prahassa, Tsekissä, jossa pelataan palkintoarvoltaan miljoonan euron D+D Real Czech Masters.

Kilpailu on Korhoselle ensimmäinen uran ensimmäisen major-turnauksen, PGA Championshipin jälkeen.

”Täällä ollaan valmiina syksyn koitoksiin. Kiva lähteä vetämään hyvää loppukautta. Paljon on vielä voitettavaa”, hän sanoo.

”Viime viikolla iski pieni flunssa ja harjoittelu jäi vähemmälle, vaikka intoa olisi ollut enempäänkin. Täällä on onneksi todella hyvät treenialueet.”

Kipailu pelataan tuttuun tapaan Albatross Golf Resortin kentällä, jonka Korhonen tuntee aiemmilta vuosilta.

”Yleensä tämä kisa ei ole tarjonnut minulle menestystä, vaan toiminut valmistautumisena tuleviin koitoksiin. Kiva olisi pärjätä heti, mutta lähden maltillisin odotuksin kentälle. Nyt on tärkeää päästä kiinni normaaliin kisarytmiin”, Korhonen sanoi.

Kuluvalla kaudella Euroopan kiertueen pistelistalla sijalla 42. parhaana suomalaisena oleva Korhonen on pelannut 17 kilpailua.

Tsekin kisan jälkeen ohjelmassa ovat syyskuussa Sveitsissä pelattava European Masters, KLM Open Hollannissa ja Portugal Masters. Ennen Euroopan kiertueen finaalisarjaa Korhonen pelaa vielä British Mastersin Englannissa ja Valderrama Mastersin Espanjassa.

”Tämä tulee olemaan minulle ennätyskausi kisojen määrässäkin mitattuna. Yleensä olen pelannut 21–23 kisaa, nyt kisoja tulee muutama enemmän”, hän kertoo.

Ennen kauden alkua Korhonen asetti tavoitteekseen yltämisen mukaan kolmen kisan mittaisen finaalisarjan huipentumaan, Dubaissa 15.–18. marraskuuta pelattavaan World Tour Championshipiin. Dubaihin selviytyvät mukaan pistelistan 60 parasta pelaajaa.

Finaalisarjan kahteen aikaisempaan kisaan, Turkissa pelattavaan Turkish Airlines Openiin ja Etelä-Afrikassa pelattavaan Nedbank Golf Challengeen Korhonen pääsee suurella todennäköisyydellä mukaan, mutta Dubain finaalia ajatellen pistesaldo ei välttämättä vielä riitä.

”Pari kertaa pitää vielä onnistua. Jos pisteet riittävät finaaliin, jätän ehkä Etelä-Afrikan kisan finaalisarjassa pelaamatta, mutta Turkissa olen mukana”, hän sanoo.

Tsekissä torstaina käynnistyvässä kilpailussa on mukana myös Suomen Tapio Pulkkanen. Korhosen lähtöaika torstaina on kello 9.15 ja Pulkkasen kello 13.15 Suomen aikaa.

» Takaisin edelliselle sivulle