Korhosen taistelu ei riittänyt jatkopaikkaan uran ensimmäisessä majorissa

Mikko Korhosen taistelu jatkopaikasta kauden viimeisessä major-turnauksessa, PGA Championshipissä Yhdysvaltojen St. Louisissa päättyi harmittavaan karsiutumiseen vain yhden lyönnin marginaalilla.

Korhonen punnersi itsensä kiinni jatkopaikkaan, kun pelaamatta oli enää kolme reikää, mutta peräkkäiset bogit väylillä 7 ja 8 tylsyttivät kirin ja veivät jatkopaikan.

Reiällä 7. Korhonen joutui puttaamaan kolmesti, ja seuraavalla reiällä lähestymislyönti jäi lyhyeksi. Kierroksen viimeinen reikä oli enää muodollisuus.

Korhonen ei ollut tyytyväinen kenttäpeliinsä, joka vielä torstaina toimi loistavasti.

”Näin tällä kertaa. Ei ollut toisessa kierroksessa paljon hyvää. Lähinnä se oli eloonjäämistaistelua. Lyöminen oli huonoa koko kierroksen ajan, tekemisestä puuttui voimaa. Itseluottamus häviää nopeasti, jos lyöminen on tällä tasolla”, Korhonen ruoski itseään.

”Kokonaisuutena tämä oli hyvä kokemus. Nyt tiedän, mitä tämä on. Jos seuraava kerta tulee, pitää vain olla paremmassa iskussa”, hän päätti.

Ukkosen keskeytettyä kilpailun perjantaina, joutui Korhonen pelaamaan toisen kierroksensa 14 väylää loppuun lauantaina.

Ne neljä väylää, jotka hän ehti toisesta kierroksestaan viimeistellä perjantaina, hän selvitti kaksi yli parin. Jatkopaikka vaati yhteistulosta par, josta Korhonen lähti lauantaihin.

Korhosen lopputulos +3 (68-73) jäi kilpailun cut-rajasta kolme lyöntiä.

Kilpailun johtoon nousi Gary Woodland tuloksella -10. Toisena, lyönnin Woodlandista on Kevin Kisner. Brooks Koepka ja Rickie Fowler jakavat kolmannen sijan tuloksella -8.

Kotiyleisön iloksi kisan tahmeasti aloittanut Tiger Woods puristi toisen kierroksensa neljä alle parin. Woods lähtee kahdelle viimeiselle kierrokselle jaetulta 19. sijalta kuusi lyöntiä Woodlandista jääneenä.

Hallitseva mestari Justin Thomas piristyi hänkin ja nousi komean 65 lyönnin kierroksen jälkeen yhteistuloksella -6 jaetulle yhdeksännelle sijalle.

Karsiutujien joukossa olivat ennakkosuosikeista mm. Henrik Stenson, Phil Mickelson, Patrick Reed ja Bubba Watson.

» Takaisin edelliselle sivulle