Mikko Korhonen PGA Championshipiin – uran ensimmäinen major 9.–12. elokuuta

Mikko Korhosen uran paras kausi golfin Euroopan kiertueella palkittiin tiistaina mieluisalla kutsulla kauden viimeiseen major-turnaukseen, Bellerive Country Clubilla St. Louisissa, Missourissa 9.–12. elokuuta pelattavaan PGA Championshipiin.

PGA Championshipiin pääsevät yleensä mukaan maailmanlistan sata parasta pelaajaa. Korhonen on maanantaina julkaistulla maailmanlistalla sijalla 98.

Korhonen osasi odottaa kutsua, mutta sai jännittää maanantaina yöhön saakka, kun maailmanlista päivittyi tavallista hitaammin PGA Tourin kilpailun ratkaisun venyttyä poikkeuksellisesti maanantaille.

”Vähän se oli kuumeinen odotus. Oli hyvä saada tieto jo ihan senkin takia, että ehdin saada kaikki tarvittavat matkajärjestelyt tehtyä”, hän sanoi.

Major-kilpailu on maanantaina 38 vuotta täyttäneelle Korhoselle uran ensimmäinen ja suomalaisittainkin äärimmäisen harvinainen mahdollisuus, sillä häntä ennen miesten majoreissa on pelannut ainoastaan Mikko Ilonen, hänkin viimeksi vuonna 2015.

”Hienoa huomata, että taas mennään eteenpäin. Tämä on hieno mahdollisuus, ja kun sinne nyt lähdetään, niin olisihan se kiva siellä pärjätäkin. Sitä ei kannata poissulkea, mutta lähdetään tietenkin jalat maassa vetämään kisaa”, hän sanoi.

Korhonen on voittanut kuluvalla kaudella Itävallassa pelatun Shot Clock Masters -turnauksen ja sijoittunut Saksassa pelatussa BMW International Openissa toiseksi. Maaliskuussa hän sijoittui kolmanneksi Etelä-Afrikassa pelatussa Tshwane Openissa. Euroopan kiertueen pistelistalla sijoitus on 41.

Maailmanlistalla Korhonen nousi sadan parhaan joukkoon kesäkuun alussa. Sijoitus ehti tippua sadan heikommalle puolelle heinäkuun alussa, mutta tuoreimmalla listalla hän kipusi jälleen rajan paremmalle puolelle.

Korhonen tunnetaan erittäin tasaisena pelaajana, joka viihtyy haastavilla kentillä, joilla par-tulos on tiukassa. Sellainen peliareena on luvassa Bellerive Country Clubilla elokuussa.

”Kenttä näyttää kuvissa tosi hienolta ja sellaiselta, missä viihdyn. Siellä on selkeä maisema lyödä ja viritys tulee olemaan varmaan aika tiukka. Sopii minulle.”

Korhonen kilpaili edellisen kerran Irlannin avoimissa heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Sen jälkeen hän otti itselleen pienen kesäloman. Mahdollisuus uran ensimmäisestä majorista on kuitenkin piipahdellut mielessä usein.

Ennen lentoa Yhdysvaltoihin suunnitelmissa on intensiivinen treenijakso kotimaassa.

”Onneksi on ensi viikko aikaa treenata. Teemu Selänteen kisa ”Finnish Flash” on vuorossa tiistaina ja siitä eteenpäin vedetään loppuviikko kovaa treeniä. Lauantaina lennetäänkin jo sitten jenkkeihin. Siellä on hyvä saada ainakin pari rundia alle ennen kisaa, jotta pääsee hyvin sisälle olosuhteisiin”, Korhonen ennakoi.

» Takaisin edelliselle sivulle