Mikko Korhonen lähtee hakemaan onnistumisia linkseiltä

Golfin Euroopan kiertueella siirrytään Britteinsaarille, jossa pelataan tulevina viikkoina Irlannin ja Skotlannin avoimet mestaruuskilpailut sekä kauden kolmas major-kilpailu The Open.

Mikko Korhonen on mukana niin Irlannissa kuin Skotlannissakin. Molemmissa kilpailuissa on jaossa palkintorahaa seitsemän miljoonaa dollaria eli noin kuusi miljoonaa euroa.

Irlannin avoin, jonka Mikko Ilonen voitti 2014, pelataan tänä vuonna Ballyliffin Golf Clubilla Irlannin pohjoisimmassa kolkassa.

”Kaksi seuraavaa viikkoa linkseillä ja tavoite on päästä ensimmäistä kertaa jatkoon niissä maisemissa. Pelasin yhdeksän reikää tänään Tapsan (Pulkkanen) kanssa. Vaikeaahan se linksillä on.”

”Pitää olla nöyrä, vaikka tuulta ei tänään paljon ollutkaan. Pro-Amissa keskiviikkona saa lisää tuntumaa. Toivotaan kunnon tuulta, niin pääsee fiilikseen”, Mikko Korhonen kommentoi.

Perinteisillä, brittiläisillä links-kentillä olosuhteet ovat tyypillisesti tuuliset, väylät kovat ja nopeat ja niitä reunustava raffi-ruoho erittäin pitkää. Mikko Korhonenkin tekee mailavalikoimaansa pieniä muutoksia olosuhteiden ollessa tavallisesta poikkeavat.

”Rauta-kakkonen on kisassa varmaan bägissä, Titleistin TMB-grafiittivarrella. Lyönti lähti rangella ihan lupaavasti”, hän sanoi.

Korhonen on kiertueen pistelistalla parhaana suomalaisena sijalla 34 voitettuaan kesäkuussa Itävallan kilpailun ja oltuaan Saksassa toinen. Hän on ehdolla kiertueen kuukauden pelaajaksi kolmen muun pelaajan kanssa.

”Onhan se pirun hienoa! Siellä sitä ollaan ihan nimimiesten kanssa kuvissa!” Korhonen kommentoi.

Irlannin avoimissa pelaavat suomalaisista myös Mikko Ilonen ja Tapio Pulkkanen.

Korhonen käynnistää kilpailunsa torstaina kello 10.10 Suomen aikaa. Perjantaina lähtöaika on 15.10 Suomen aikaa.

» Takaisin edelliselle sivulle