Mikko Korhoselta kelpo avaus Ranskassa: ”On tämä huikea testi!”

Golfin Euroopan kiertueella viime viikkoina loistanut Mikko Korhonen pelasi tänään torstaina Ranskan avoimen mestaruusturnauksen avauskierroksella tuloksen 72 (+1).

Vaikka kierrostulos ylittää parin, on se vähintäänkin kelvollinen tulos erittäin haastavalla Le Nationalin kentällä Pariisissa.

”Raffi on varsin hurjaa, sinne kun lyö, niin pallo käytännössä häviää. Väylät ovat myös aika kapeaksi leikattu, eli kentän viritys on todella kova”, Korhonen kertoi ennen kilpailun alkua.

”On tämä huikea testi! Pelasin tänään hyvän kierroksen. Birdie-paikat tuli käytettyä tehokkaasti, eikä tullut suurempia virheitä. Oli vaikea päästä lähestymisillä lähelle lippua, kun tuuli oli niin kovaa”, Korhonen kertoi torstaina kierroksensa jälkeen.

”Keli oli myös aika uuvuttava. Kuuma ja tuulinen. Väylät ovat sen takia jo todella kovat. Varsinkin myötätuuleen pallo menee turhankin herkästi pitkälle”, hän jatkoi.

Korhonen jakaa kilpailussa sijaa 31, kun kierros on vielä muutaman pelaajan osalta kesken.

Mikko Ilonen on Korhosen kanssa samassa tuloksessa ja kilpailun kolmas suomalainen, Tapio Pulkkanen tuloksella +12 (15 reikää) sijalla 156.

Kilpailua johtaa Walesin Bradley Dredge tuloksella 67 (-4). Alle parin ensimmäisen kierroksen selvitti vain 15 pelaajaa.

Perjantaina Korhosen lähtöaika on 9.20 Suomen aikaa.

Kilpailussa on jaossa palkintorahaa peräti seitsemän miljoonaa dollaria eli noin kuusi miljoonaa euroa.

lisätietoja myös: sami.sarpakunnas@otava.fi