Huippukuntoinen Mikko Korhonen valmiina kolmen suurkisan jaksoon

Tuoreimmalla maailmanlistalla kautta aikain toisena suomalaisena sadan parhaan joukkoon, sijalle 96 noussut golfari Mikko Korhonen on mukana huomenna torstaina Ranskan Pariisissa, Le Nationalin kentällä käynnistyvässä Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa.

”Pro-am tuli pelattua. Kenttä on hienossa kunnossa. Raffi on varsin hurjaa, sinne kun lyö, niin pallo käytännössä häviää. Väylät ovat myös aika kapeaksi leikattu, eli kentän viritys on todella kova”, Korhonen kertoi tiistaina.

Ranskan jälkeen vuorossa on Irlannin avoin ja sen jälkeen Skotlannin avoin mestaruusturnaus. Kaikissa arvostetuissa ja perinteisissä kilpailuissa on jaossa palkintorahaa peräti seitsemän miljoonaa dollaria eli noin kuusi miljoonaa euroa.

Mahdollinen menestys tulevina viikkoina heijastuu tavallista vahvemmin myös Euroopan kiertueen pistelistaan sekä maailmanlistaan.

Korhonen lähtee kisoihin vahvassa myötätuulessa, kun alla on viimeviikkoinen kakkossija Saksasta ja sitä edeltänyt uran avausvoitto Itävallasta. Vahva sijoitus maailmanlistalla voi hyvin poikia uusia pelimahdollisuuksia, mahdollisesti jopa majoreissa.

”En ehkä ihan pikkupoikana ajatellut yltäväni sadan sakkiin, mutta nyt se tuntuu ihan luonnolliselta. Sitä kohti ollaan menty. Pari huippuviikkoa kun saa, niin se riittää pitkälle. Ja nyt on kaksi hyvää kisaa alla”, Korhonen sanoi.

”Tämähän voisi riittää PGA Championshipiin, jos vaan pidän paikkani sadan parhaan joukossa. Pitää siis pelata hyvin jatkossakin”, Korhonen arvioi.

» Takaisin edelliselle sivulle