Hieno loppukiri nosti Mikko Korhonen toiseksi Saksassa

Mikko Korhonen jatkoi vahvoja otteita golfin Euroopan kiertueella. Korhonen sijoittui tuloksella -9 jaetulle toiselle sijalle Saksan Pulheimissa, Golf Club Gut Lärchenhofin kentällä pelatussa BMW International Open -kilpailussa.

Mahtavaan loppukiriin yltynyt Korhonen jäi kisan voittaneesta Englannin Matt Wallacesta vain lyönnin päähän pelattuaan kierroksensa neljä viimeistä reikää kolme alle parin.

Korhosen kanssa toisen sijan jakoivat Tanskan Thorbjörn Olesen, joka teki sunnuntaina kilpailun parhaan kierrostuloksen 61 (-11), sekä isäntämaan Martin Kaymer.

”Olin tietoinen tilanteesta. Alussa tuntui, ettei kukaan saa Olesenia kiinni. Takaysi oli hyvää pelaamista ja sain upotettua hyviä birkkuja lopussa. 17 oli melkoinen bonus sellaisen avauksen jälkeen – pitkä putti reppuun. Viimeisellä reiällä löin huonon kakkoslyönnin ja jäi aika pitkä putti”, Korhonen sanoi.

Sunnuntainen päätöskierros oli Korhoselle kilpailun paras. Hän teki tuloksen 67 (-5) viimeisteltyään kuusi birdietä ja yhden bogin.

”Oli siistiä pelata ja hienoa olla taas kärkihaminoissa!” Korhonen sanoi.

Korhonen ansaitsi kilpailusta palkintorahaa yli 149 000 euroa. Samalla kausiansiot nousivat lähelle 600 000 euroa.

Kuluva kausi on ollut Korhoselle uran selkeästi paras. Kaksi viikkoa sitten hän voitti Itävallassa pelatun Shot Clock Masters -kilpailun, jonka lisäksi hän oli kolmas Tshwane Openissa maaliskuussa. Palkintopallisijoitus oli 37-vuotiaan pelurin uran kuudes.

Helsinkiläinen tulee nousemaan kiertueen pistelistalla muutaman sijan oltuaan ennen tätä viikkoa sijalla 37. Sijoitus kohenee myös maailmanlistalla, jossa hän oli ennen tätä viikkoa 111:s.