Mikko Korhonen ylivoimaiseen voittoon Itävallassa – kolmas suomalaisvoittaja ET:llä

Viiden lyönnin johtoasemasta golfin Euroopan kiertueen Shot Clock Masters -kilpailun viimeiselle kierrokselle lähtenyt Mikko Korhonen ei antanut uransa ensimmäisen voiton lipua käsistään sunnuntaina Itävallan Atzenbruggissa.

Korhonen (-16) oli lopulta kilpailussa täysin ylivoimainen voittaen sen kuudella lyönnillä ennen Skotlannin Connor Symea.

Reilusta johtoasemasta huolimatta Korhonen, 37, ei lähtenyt viimeiseen päivään varmistellen, vaan teki kierroksen ensimmäisen birdiensä jo kolmannella reiällä.

”Odotin, että joku tulee takaa kovaa. Lähdin siitä, että kilpailusta tulee kamppailu viimeisille rei’ille asti. Oli yllättävää nähdä, ettei kukaan päässyt tuon lähemmäs. Se on kuitenkin oltava asenne, että voitosta joutuu pelaamaan viimeiseen asti, sillä tavalla peli pysyy terävänä eikä tule tehtyä hölmöjä virheitä.”

”Kyllä olo oli tänään jännittynyt ja kun nyt mentiin kahden hengen ryhmissä, tuntui että muutaman kerran tuli vähän kiire. Täytyy sanoa, että se lyöntikello toimi jollain tavalla minun edukseni, koska ei jäänyt aikaa miettiä liikaa. Piti vaan mennä ja lyödä.”

Neljän reiän jälkeen kilpailu keskeytettiin yli tunniksi salamavaaran takia. Kun Korhonen pääsi takaisin kentälle, hän iski välittömästi tauluun kaksi peräkkäistä birdietä.

Päivän ja koko kilpailun ensimmäinen bogey tuli yhdeksännellä reiällä, mutta Korhonen kuittasi sen välittömästi seuraavan reiän birdiellä. Ennen bogia Korhonen ehti pelata 62 reikää ilman yhtäkään parin ylittävää reikätulosta.

Ukkoskeskeytykset eivät jääneet yhteen, vaan kilpailu keskeytettiin toistamiseen, kun Korhosella oli jäljellä seitsemän reikää.

Reilun puolen tunnin mittaiseksi venyneen tauon jälkeen Korhonen joutui taipumaan bogiin, mutta tälläkin kerralla hän kuittasi erehdyksen välittömästi tekemällä birdien seuraavalla reiällä.

”Ukkoskeskeytykset tulivat tosi pahaan saumaan. Menihän siinä pasmat sekaisin, se on myönnettävä, se oli aika harmi kyllä”, hän sanoi.

”Kyllä niitä voittoajatuksiakin tuli pitkin matkaa, mutta yritin vaan saada ne ajatukset pois mielestä ja keskittyä seuraavaan lyöntiin. Kaikki maailman ajatukset tuli kyllä käytyä läpi. Siihen nähden pystyin pysymään yllättävän hyvin hetkessä kiinni.”

Ennen kuluvaa viikkoa Korhonen oli sijoittunut Euroopan kiertueen kilpailussa kahdesti toiseksi ja kahdesti kolmanneksi. Molemmat kakkostilat tulivat viimekaudella, toinen niistä samaisella Diamond Country Clubin kentällä, jossa tällä viikolla pelattiin.

”Wentworthin kisa (sijoitus 15.) muutama viikko sitten antoi reilusti lisää itseluottamusta. Pelasin siellä nimimiesten kanssa vikoissa ryhmissä, ja siitä tuli tekemiseen ja itseluottamukseen sopivasti lisää buustia.”

Korhonen on voiton jälkeen parhaana suomalaisena golfin maailmanlistalla sijalla 110. Euroopan kiertueen pistelistalla sijoitus on 35:s.

Korhonen ansaitsi voitosta palkintorahaa noin 167 000 euroa. Uran kokonaisansiot ylittivät samalla kahden miljoonan euron rajan. Kilpailu oli Korhoselle uran 146:s pääkiertueella. Voitto tuo Korhoselle myös automaattisesti pelioikeuden seuraavalle kaudelle.

Ennen Korhosta Euroopan kiertueen kilpailun ovat suomalaisista pystyneet voittamaan vain Mikko Ilonen ja Roope Kakko.

Kalle Samooja (-3) oli kilpailussa 35:s ja Tapio Pulkkanen (-2) 38:s.

» Takaisin edelliselle sivulle