ET:llä uusi kisaformaatti, Korhonen ja muut pelaajat jatkuvassa aikatarkkailussa

Golfin Euroopan kiertueella sovelletaan tämänviikkoisessa Shot Clock Mastersissa uutta kisaformaattia. Jokaisen peliryhmän mukana on ajanottaja, joka kellottaa pelaajien lyöntiin käyttämän ajan.

Ryhmän ensimmäisellä pelaajalla on 50 sekuntia ja seuraavilla 40 sekuntia aikaa pelata lyöntinsä. Jokaisesta ajan ylityksestä pelaaja saa yhden lyönnin rangaistuksen.

Kokeilu on kiertueen vastaus hitaan pelaamisen ongelmaan, joka vaivaa paitsi harraste- myös kilpagolfia.

”Tällä viikolla luvassa on mielenkiintoinen formaatti, saa nähdä miten se toimii käytännössä”, pohti Korhonen, joka piipahti viime viikolla pelatun Italian Openin jälkeen kotimaassa parin päivän ajan ja lensi Wieniin tiistaina.

”Hitaita pelaajia on kiertueella kyllä jonkun verran, kummasti heidänkin kohdallaan peli nopeutuu, kun tuomari saapuu paikalle. Veikkaan, ettei tällä viikolla paljon hitaita pelaajia viivalla ole”, Korhonen naureskeli.

Kilpailu pelataan Diamond Country Clubilla Wienin lähistöllä. Palkintorahaa on jaossa miljoona euroa.

Mikko Korhosella on kentästä erinomaisia muistoja. Vuosi sitten hän sijoittui samalla kentällä pelatussa kilpailussa toiseksi sivuten uransa parasta sijoitusta Euroopan kiertueella.

Kilpailu käynnistyy torstaina. Suomesta mukana ovat myös Tapio Pulkkanen, sekä haastajakiertueella pelaavat Kim Koivu ja Kalle Samooja.

» Takaisin edelliselle sivulle