Mikko Korhonen kovassa vireessä – yhdeksäntenä Euroopan kiertueen suurkilpailussa

Golfari Mikko Korhonen on löytänyt loistavan pelivireen Euroopan kiertueen BMW PGA Championship -kilpailussa Surreyssa Englannissa.

Korhonen on kahden kierroksen jälkeen kiertueen lippulaivakilpailussa jaetulla yhdeksännellä sijalla tuloksella -6 (68–70)

Tasaisesta suoritustasostaan tunnettu helsinkiläisgolfari pelasi perjantaina kierroksensa kuusi ensimmäistä reikää par-tuloksin ja iski seuraavan kuuden reiän aikana tauluun kolme birdietä.

Kierroksen ainoa bogey syntyi neljänneksi viimeisellä reiällä.

”Hauskaa oli! Olin vähän pihalla alussa, kun oli niin myöhäinen lähtö. Ennen rundia hengailin hotellilla, luin kirjaa ja katsoin kisaa televisiosta”, sanoi vasta iltakymmeneltä Suomen aikaa kierroksensa päättänyt Korhonen.

”Lyöminen ei ollut ihan yhtä hyvää kuin eilen, mutta pysyin kuitenkin pelialueella. Muutama hyvä par-pelastuskin tuli. Mukavaa päästä viikonlopun peleihin täällä!”

Kilpailun johtoon nousi huikaisevalla 65 (-7) lyönnin kierroksella Pohjois-Irlannin Rory McIlroy. Entinen maailmanlistan ykkönen ja nykyinen kahdeksas on tuloksessa -12. Eroa toisena olevaan Sam Horsfieldiin on kolme lyöntiä.

Tulostaso on vaativuudestaan tunnetulla kentällä muodostunut poikkeuksellisen kovaksi, sillä vesisateiden pehmittämät viheriöt ovat tavallista helpompia.

Korhonen ei saa seurakseen viikonlopun kierroksille muita suomalaisia, sillä Mikko Ilonen (+1) ja Tapio Pulkkanen karsiutuivat jatkokierroksilta.

Kilpailu pelataan Euroopan kiertueen päämajassa Wentworthin golfklubilla Lontoon kupeessa.

Erittäin kovatasoisen kilpailun palkintopotti on seitsemän miljoonaa dollaria, eli lähes kuusi miljoonaa euroa. Kilpailun voittajalle on luvassa yli miljoonan euron palkintoshekki ja kymmenen parhaan joukkoon yltäneet pelaajatkin nettoavat kuusinumeroisen summan palkintorahaa.

Menestyminen kuluvalla viikolla tarjoaa hienon mahdollisuuden kohentaa asemia kiertueen pistelistalla, jossa Korhonen on tällä hetkellä sijalla 76.

» Takaisin edelliselle sivulle