Mikko Korhonen onnistui loistavasti Euroopan kiertueen lippulaivakisan avauspäivänä

Mikko Korhonen käynnisti golfin Euroopan kiertueen BMW PGA Championship -kilpailun loistavasti. Korhonen teki tuloksen 68 (-4), jolla hän jakaa kilpailussa yhdeksättä sijaa, kun ensimmäinen kierros on edelleen hieman kesken.

Korhonen joutui taipumaan kahteen bogiin kentän kolmen ensimmäisen väylän aikana, mutta kuittasi hankaluudet tekemällä kaikkiaan kuusi birdietä kierroksensa aikana.

”Oli hyvä kierros! Kenttä oli hieman pehmeämpi kuin harjoituskierroksella, kun yöllä oli satanut vettä, eli oli hieman helpompaa kuin odotin.”

”Draivasin koko päivän hyvin ja löin myös muutamia hyviä lähestymisiä. Alku oli hankala, tein siihen parit bogit heti alkuun, mutta kentän alku on todella paha”, hän kertoi.

Kilpailun kärjessä Thaimaan Kiradech Aphibarnrat (16 reikää) tuloksella -7, joten Korhosella on matkaa kisan piikkipaikalle ainoastaan kolme lyöntiä.

Perjantaina Korhonen joutuu tappamaan aikaa pitkälle iltapäivään ennen kuin pääsee tositoimiin.

”Huomenna on viimeinen lähtö (17.40 Suomen aikaa), joten pitää keksiä jotain tekemistä päiväksi.”

Kilpailu pelataan Englannin golfin ”päämajassa” Wentworthin golfklubilla Virginia Waterissa, Lontoon kupeessa. Palkintopotti on seitsemän miljoonaa dollaria, eli lähes kuusi miljoonaa euroa.

Erittäin kovatasoisessa kilpailussa on mukana mm. 14 pelaajaa maailmanlistan top 50:stä.

Tapio Pulkkanen teki ensimmäisellä kierroksella tuloksen 77 (+5). Mikko Ilonen on seitsemän pelaamansa reiän jälkeen tuloksessa -1.

lisätietoja myös: sami.sarpakunnas@otava.fi