Mikko Korhonen upeasti kolmas Tshwane Openissa

Mikko Korhonen on sijoittunut kolmanneksi golfin Euroopan kiertueen Tshwane Open -kilpailussa Etelä-Afrikan Pretoriassa.
Korhonen teki kilpailussa tuloksen -15. Edelle ylsivät vain isäntämaan George Coetzee, joka voitti kisan tuloksella -18, ja viimeisen reiän birdiellään toiseksi kirinyt Englannin Sam Horsfield (-16).
”Loppujen lopuksi tämä oli hyvä kisa. Täytyy kuitenkin sanoa, että harmittaa aika raskaasti. Minulla oli hyvä ja rento fiilis koko päivän ja se pytty olisi nyt ollut ihan otettavissa”, Korhonen kommentoi.
”Sain hyvän alun, ja sen jälkeen olisi vain pitänyt pystyä painamaan lisää kaasua. Siinä oli pari hyvää paikkaa, mutta putit eivät ihan uponneet.”
Jaetulta toiselta sijalta sunnuntaihin lähtenyt Korhonen teki sunnuntaina tuloksen 68 (-3). Hän nousi kahden lyönnin johtoon tekemällä päivän toisen birdiensä jo reiällä viisi.
Suomalainen esitti pitkin päivää hienoa puttipeliä, mutta lähestymislyöntien tarkkuus ei ollut aivan edellisten päivien tasolla. George Coetzee aloitti hurjan hyökkäyksen rei’illä 11–15, kun hän viimeisteli neljä birdietä viiden reiän jaksoon.
Kilpailu keskeytettiin yli tunniksi ukkosen johdosta, kun Korhonen oli valmistautumassa puttiinsa 16. viheriöllä. Kun pelaajat sitten pääsivät jatkamaan kilpailua, ehti Korhonen 18. reiän tiille, kun kisa keskeytettiin uudelleen.
Ensimmäisen keskeytyksen jälkeen Korhonen joutui taipumaan päivän toiseen bogiin reiällä 16, jonka seurauksena hän tippui tulokseen -14.
”Löin siinä rautakolmosen aivan suoraan metsään. Siinä oli kuitenkin vähän tuuria ja hyvä linja lipulle, mutta lähestyminen painui jostain syystä reilusti pitkäksi. Siinä kohtaa nousi vähän savua korvista”, Korhonen kommentoi.
Korhonen päätti kilpailunsa tyylikkäällä birdiellä ja nousi jakamaan toista sijaa. Lopulta Horsfield nousi kuitenkin toiseksi päättämällä kisansa birdieen.
”Loppuun sain sitten hyvän birkun ja se oli aika tärkeä lyönti.”
Kilpailun voittanut George Coetzee voitti Tshwane Openin kotiklubillaan Pretoria Country Clubilla myös vuonna 2015.
Kilpailu oli Korhoselle kauden seitsemäs. Hän tulee nousemaan kiertueen rahalistalla todennäköisesti 50 parhaan joukkoon. Ennen tämänviikkoista kilpailua hän oli listalla sijalla 91. Hän ansaitsi kisasta palkintorahaa reilut 76 000 euroa.
Sijoitus kolmen parhaan joukkoon on Korhoselle Euroopan kiertueella uran neljäs. Vuosi sitten hän sijoittui samassa kilpailussa toiseksi. Etelä-Afrikasta Korhonen lentää Suomeen. Hän jatkaa kauttaan Espanjassa huhtikuun puolivälissä.
”Muutamia suomalaisia täällä oli katsomossa ja kannustusta kuului kentälle. Muutamia viestejä tuli ennen kierrosta myös puhelimeen ja hyvä niin. Kiva kun saa kannustusta!”
» Takaisin edelliselle sivulle