Mikko Korhonen taisteli hyvän tuloksen – 2. sijalta päätöskierrokselle sunnuntaina

Mikko Korhonen pelaa kauden parasta kilpailuaan golfin Euroopan kiertueella Etelä-Afrikan Pretoriassa.

Korhonen (-12) on Tshwane Open -kilpailussa jaetulla toisella sijalla kaksi lyöntiä kilpailua johtavasta isäntämaan George Coetzeesta jääneenä. Korhosen kanssa toista sijaa jakaa Englannin Sam Horsfield.

Lauantaina Korhonen teki tuloksen 69 (-2). Kierros oli kuitenkin erittäin vaikea ja kierroksen ensimmäinen birdie syntyi vasta reiällä 12. Sitä ennen Korhonen oli kirjannut kaksi bogia.

Kierroksen seitsemän viimeistä reikää helsinkiläinen pelasi vahvasti neljä alle parin.

”Alku oli karmea tänään, olin tiiltä joka puolella ja rautalyönnin lensivät jotenkin tosi pitkälle. Ensimmäinen birdiepaikka taisi olla vasta reiällä 10”, Korhonen kertoi.

”Oikeastaan se oli melkoista selviytymistä ensimmäiset 15 reikää, vaikka sinne pari birkkuakin livahti korttiin rei’illä 12 ja 14.”

Tilastojen valossa Korhosen kenttäpeli on ollut kolmen kierroksen ajan vakuuttavaa. Rautalyönnit ovat jääneet viheriölle 70,4 % ja avaukset väylälle lähes 74% tarkkuudella.

”Rentouden löytäminen oli vaikeaa ja koko ajan oli vähän epävarma mailoista ja linjoista. Loppu oli kuitenkin pelillisesti ja fiiliksien puolesta erittäin hyvä”, Korhonen päätti.

Seitsemättä kauttaan Euroopan kiertueella pelaava Korhonen on sijoittunut urallaan kahdesti toiseksi pääkiertueella. Kakkossijoista toinen tuli vuosi sitten samaisessa Tshwane Open -kilpailussa.

Kilpailua johtava George Coetzee on voittanut Tshwane Open -kilpailun vuonna 2015. Kaikkiaan ykköstiloja on Euroopan kiertueelta kolme.

Sunnuntaina Korhonen lähtee kentälle toiseksi viimeisessä ryhmässä kello 12.21 isäntämaa Thomas Aikenin kanssa.