Mikko Korhonen tyytyväinen peliinsä ennätyksellisen tasokkaassa Dubain ET-kisassa

Mikko Korhonen teki lauantaina golfin Euroopan kiertueen Dubai Desert Classic -kisan kolmannella kierroksella tuloksen 70 (-2).

Hän jakaa ennen kilpailun viimeistä kierrosta sijaa 55 mm. kisan toisen suomalaisen Mikko Ilosen kanssa tuloksella -7.

Korhosen peli kulki mallikkaasti ja hän viimeisteli päivän aikana neljä birdietä. Pieni virhe neljänneksi viimeisellä reiällä maksoi kuiteinkin lopulta kaksi lyöntiä.

”Pelasin hyvää peliä ennen tuplaa. Minulla oli siinä pitkä bunkkerilyönti: vedin kylkeen ja 50 metriä yli griinin. Lopussa oli vielä pari hyvää birdiepaikkaa, mutta ei pudonnut”, Korhonen kommentoi.

Tulostaso on kilpailussa noussut armottoman kovaksi. Kisaa johtava Kiinan Li Haotong on tuloksessa -20. Toisena oleva ja kisan kahdesti aiemmin voittanut entinen maailmanlistan ykkönen Rory McIlroy tuloksessa -19.

Sunnuntaina etenkin em. kaksikolla on mahdollisuus tehdä kautta aikain kovin voittotulos Dubai Desert Classicin historiassa. Neljän kierroksen tulos Emirates Golf Clubilla on ollut kahtena viime vuonna -19. Rory McIlroy urakoi vuonna 2015 voittoon tuloksella -22 ja kaksi vuotta aiemmin samaan pystyi Stephen Gallacher.

Kentän virityksestä tai olosuhteista Korhonen ei löytänyt selitystä poikkeuksellisen kovalle tulostasolle.

”Oma peli oli ihan ok, mutta se ei vaan riitä. Hurjaa tulosta täällä vedetään! En osaa sanoa syytä”, hän kommentoi.

Sunnuntaina suomalaiset joutuvat laittamaan herätyskellon pirisemään ajoissa. Korhonen käynnistää viimeisen kierroksensa kello 7.54 paikallaista eli 5.54 Suomen aikaa ja Ilonen kello 8.12 paikallista eli 6.12 Suomen aikaa.

Suomalaisten kilpailu on siis todennäköisesti ohi jo ennen kuin viimeinen ryhmä lähtee kentälle kello 12.43 paikallista aikaa.

» Takaisin edelliselle sivulle